bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger
0476/20.41.56

Soorten bouwdrogers

In principe zijn er twee soorten drogers op de markt, namelijk condensatiedrogers en adsorptiedrogers. Voor bouwdroging kiezen wij steeds voor condensatiedrogers omdat zij energie-technisch het meest efficiënt zijn. Een adsorptiedroger is erg duur in energieverbruik en wordt daarom slechts af en toe ingezet voor het drogen van kruipruimtes en in ruimtes waar de temperatuur onder de 7°C is.

Het droogproces van deze bouwdroger is traag, waardoor de kans op scheurvorming bijna onbestaand is bij correct gebruik.

Condensatiedrogers als bouwdrogers

Ben je op zoek naar een lage luchtvochtigheid op lange termijn? Dan is een condensatiedroger de juiste keuze. Het droogproces van deze bouwdroger is traag, waardoor de kans op scheurvorming bijna onbestaand is bij correct gebruik. Het proces verloopt optimaal bij temperaturen tussen 15 en 28°C, hierdoor zijn de condensatiedrogers dan ook de meest gebruikte bouwdrogers in de bouwsector. Ze zijn bovendien zeer energie-efficiënt en ideaal om op een veilige manier een gebouw droog te krijgen zonder barsten en scheuren.

Adsorptiedrogers als bouwdrogers

Een adsorptiedroger maakt gebruik van een wisselwerking van twee luchtstromen: de procesluchtstroom en de regeneratieluchtstroom. Door de lage rotatiesnelheid en de regelbare regeneratie van het droogwiel heeft deze bouwdroger een continu droogproces. Dit systeem is niet gevaarlijk voor bevriezing omdat er geen gebruik wordt gemaakt van afkoeling van de aangezogen lucht. Net omdat de adsorptiedroger erg snel werkt en een lage relatieve vochtigheid heeft, kan je hem best alleen inzetten bij extreem lage temperaturen zoals in koelruimtes of in de farmaceutische en chemische industrie.

Een misvatting over bouwdrogers

Veel mensen denken dat een gebouw makkelijk droog te krijgen is door enkel te verwarmen. In de winter is dit helaas niet zo gemakkelijk. Het bouwvocht gaat verdampen, maar zal niet afgevoerd worden. Hiervoor moet je je ramen openzetten, maar dan komt er weer koude lucht binnen en gaat de kostprijs omhoog. Het elektrisch verbruik zal dus stukken hoger liggen dan de kostprijs om een bouwdroger te huren. Bovendien zal de ruimtetemperatuur sowieso met 2°C stijgen omdat het ontvochtigingstoestel een elektrisch apparaat is.

Het elektrisch verbruik zal stukken hoger liggen dan de kostprijs om een bouwdroger te huren.

Bouwdroger huren

Ben je overtuigd dat je een bouwdroger wil huren of heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder! Je kan ons steeds bellen op het nummer 0476/20.41.56. Een offerte kan je aanvragen via ons contactformulier. Wil je graag een gedetailleerde offerte en ben je in het bezit van een digitaal plan van je woning? Dan mag je dit mailen naar Ruben@bouwdroger.com zodat we jou een vrijblijvende offerte kunnen bezorgen.

Jouw droogoplossing
op maat
Vraag nu een offerte aan!
Wil je een
bouwdroger huren?
Ontdek ons gamma in de huurgids!
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger condensatiedrogers bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger condensatiedrogers
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger condensatiedrogers
 • De bouwdroger heeft zijn werk goed gedaan en we zijn zeer tevreden met de service!
  Bart Claesswinnen (Nieuwrode, Vlaams-Brabant)
 • Hartelijk dank voor het stipt naleven van de levering van de bouwdroger en de vriendelijke en duidelijke uitleg door Jelle (als ik me zijn naam goed herinner).
  Patricia Van Mollem (Denderleeuw, Oost-Vlaanderen)
 • Ik ben zeer tevreden over jullie leveringen, alsook over jullie toestellen. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zal ik het dan ook niet nalaten om uw firma aan te bevelen aan vrienden en kennissen.
  Axel Van Tendeloo (Vorselaar, Antwerpen)
 • We zijn 200% tevreden van uw bouwdroger DF800 dat we gebruikt hebben. Gechapt begin mei en 6 weken later mogen we kurk (ja, ja, kurk!) laten plaatsen!! Chapeau ook voor de stiptheid van de levering, en de efficiëntie van uw personeel.
  Danny en Katrien Darche-Bensch (Molenstede, Diest, Limburg)
 • Indien mogelijk, mogen jullie op maandag 27 augustus (liefst in de voormiddag!) de twee DF200's komen afhalen. Deze staan dan één maand bij ons. Het resultaat is zonder meer héél positief te noemen! We moesten dit al véél vroeger gedaan hebben ...!
  Björn Colpaert (Handzame, West-Vlaanderen)
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger condensatiedrogers
 
Offerte
aanvragen