• Vandaag nog op de werf
  • Gratis levering en plaatsing
  • Gratis vochtmetingen
21 reviews
5/5
Bouwdroger.com
Visit our shop for the latest prices.
Briel 17 9200 Baasrode
0476/20.41.56
Onze troeven

Bel ons 0476/20.41.56

Bekijk de infovideo
over bouwdroger

Een bouwdroger: hoe werkt dat precies?

Teveel vocht kan een hoop ellende veroorzaken in je woning. Dat kan niet alleen het gevolg zijn van lekkage of waterschade; ook tijdens de bouw ontstaat er veel vocht in je woning. Een bouwdroger kan hier soelaas bieden om het teveel aan vocht uit de ruimte te onttrekken en op die manier de gewenste luchtvochtigheidsgraad in de ruimte te verkrijgen. Maar hoe werkt zo’n bouwdroger nu precies? Of wens je direct te bestellen? Dat kan hier

Het condensatieprincipe van een bouwdroger

Met behulp van een bouwdroger of condensatiedroger kan je vocht uit de vloer en de muur onttrekken doordat het apparaat vocht uit de lucht opneemt. Een bouwdroger is een luchtontvochtiger die werkt volgens het condensatieprincipe. De werking ervan kan eenvoudig uitgelegd worden in vier stappen. Eerst en vooral wordt de vochtige lucht met behulp van een ingebouwde ventilator uit de ruimte gezogen en door de bouwdroger geblazen.

Met behulp van een bouwdroger of condensatiedroger kan je vocht uit de vloer en de muur onttrekken doordat het apparaat vocht uit de lucht opneemt.

Optimale luchtvochtigheid met een bouwdroger

Vervolgens wordt de vochtige lucht door een verdamper geblazen. Dit zijn ijzerplaatjes die gekoeld worden. Bij dit proces zal het vocht in de lucht gaan condenseren op de ijzeren plaatjes. Nadien wordt het condenswater opgevangen in een reservoir dat het vervolgens afvoert. Last but not least verlaat de droge lucht de bouwdroger. De luchttemperatuur zal door deze procedure met ongeveer 2 graden stijgen. Het resultaat van zo’n bouwdroger? Warme, droge lucht! De droogtijd van jouw project is afhankelijk van de hoeveelheid vocht in jouw gebouw en ook van de temperatuur in de ruimte. Wij gaan er alleszins voor zorgen dat je kan beschikken over de meeste efficiënte opstelling om jouw project op een snelle en veilige manier weer mooi droog te krijgen. Je kan hier een offerte op maat aanvragen.

 

Een bouwdroger huren is 100% veilig

Laat je niet wijsmaken dat bouwdrogers te snel zouden drogen en daardoor barsten zouden veroorzaken in de muren. Niets is minder waar! Doordat bouwdrogers een natuurlijk droogproces volgen, zijn ze allerminst schadelijk voor je woning. Omdat een bouwdroger gebruik maakt van een droogproces volgens het condensatie principe, is dit een 100% veilige methode om komaf te maken met vochtproblemen. Daardoor is het risico op barsten of scheuren vrijwel nihil. Opgelet indien je ook bijverwarming gaat gebruiken, wij geven het advies jouw gebouw niet warmer te maken dan 25C°. Kortom, met een bouwdroger creëer je hetzelfde klimaat als op een mooie zomerdag. Let your home dry its tears! 

 Neem gerust een kijkje in onze shop , of vraag hier een offerte op maat aan .

Onze meest populaire keuzes:
Ontdek ons volledige assortiment
bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger luchtontvochtiger
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat bouwdroger bouwdrogers bouwdroger huren condensatiedroger luchtontvochtiger
 
Offerte
aanvragen