Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
0476/20.41.56

Bouwdrogers: praktische tips

Bij een natuurlijke droging is het moeilijk in te schatten hoe lang het droogproces zal duren, ook met bouwdrogers is het bijna onmogelijk om de exacte droogtijd te bepalen. In vochtige periodes kan men algemeen gezien tot 4x sneller drogen met de inzet van de juiste bouwdrogers ten opzichte van natuurlijke droging. We geven je graag nog enkele verdere indicaties.

 

Bouwdrogers bij zand-cementchape

De eerste 4 cm van een chape droogt ongeveer 1 cm per week, bij een dikkere chape is een exacte berekening vereist. Let wel op wanneer je begint met de droging, want de eerste 7 dagen na het aanbrengen van de chape mag er niet gedroogd worden.

Ook met bouwdrogers is het bijna onmogelijk om de exacte droogtijd te bepalen.

Bouwdrogers bij anhydrietvloeivloeren

In tegensteling tot de klassieke zandcementchape kan je versneld drogen als je bouwdrogers en ventilatoren gaat zetten 48 uur nadat de anydrietvloeivloer geplaatst werd. Reken in dit geval op slechts twee à drie weken droogtijd. Let wel op: als je meer dan zeven dagen wacht na de plaatsing van de anydrietvloeivloer, dan zal deze veel meer tijd nodig hebben om te drogen. De droogtijd is dan vergelijkbaar met die van zandcementchape.

Andere ondergronden drogen met bouwdrogers

Ook stenen wandenstucwerk en kalkzandsteenblokken kunnen in 14 dagen gedroogd worden als ze niet verzadigd zijn van vocht. Om te weten of bouwmaterialen voldoende droog zijn om afgewerkt te worden, is diverse meetapparatuur beschikbaar. Lees hier meer tips over het huren van meetapparatuur.

 

Veiligheid bij bouwdrogers

Elk toestel dat ons magazijn verlaat heeft een volledig nazicht en een technische keuring gekregen. We werken enkel met degelijke professionele toestellen, dus er is geen enkel risico op brandgevaar of schade aan het gebouw. Je hoeft bovendien niet continu aanwezig te zijn bij de bouwdrogers. Het is voldoende als je om de twee of drie dagen langsgaat om te zien of alles nog goed werkt.

Specifieke tips bij bouwdrogers

Wil je nog meer tips over bouwdrogers? Je vindt op onze website een heleboel praktische tips omtrent de verschillende soorten bouwdrogers, de combinatie van bouwdrogers en elektrische kachels en de combinatie van bouwdrogers met ventilatoren.

Wil je nog meer tips over bouwdrogers?
Jouw droogoplossing
op maat
Vraag nu een offerte aan!
Wil je een
bouwdroger huren?
Ontdek ons gamma in de huurgids!
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
 • De bouwdroger heeft zijn werk goed gedaan en we zijn zeer tevreden met de service!
  Bart Claesswinnen (Nieuwrode, Vlaams-Brabant)
 • Hartelijk dank voor het stipt naleven van de levering van de bouwdroger en de vriendelijke en duidelijke uitleg door Jelle (als ik me zijn naam goed herinner).
  Patricia Van Mollem (Denderleeuw, Oost-Vlaanderen)
 • Ik ben zeer tevreden over jullie leveringen, alsook over jullie toestellen. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zal ik het dan ook niet nalaten om uw firma aan te bevelen aan vrienden en kennissen.
  Axel Van Tendeloo (Vorselaar, Antwerpen)
 • We zijn 200% tevreden van uw bouwdroger DF800 dat we gebruikt hebben. Gechapt begin mei en 6 weken later mogen we kurk (ja, ja, kurk!) laten plaatsen!! Chapeau ook voor de stiptheid van de levering, en de efficiëntie van uw personeel.
  Danny en Katrien Darche-Bensch (Molenstede, Diest, Limburg)
 • Indien mogelijk, mogen jullie op maandag 27 augustus (liefst in de voormiddag!) de twee DF200's komen afhalen. Deze staan dan één maand bij ons. Het resultaat is zonder meer héél positief te noemen! We moesten dit al véél vroeger gedaan hebben ...!
  Björn Colpaert (Handzame, West-Vlaanderen)
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
 
Offerte
aanvragen