• Vandaag nog op de werf
  • Gratis levering en plaatsing
  • Gratis vochtmetingen
21 reviews
5/5
Bouwdroger.com
Visit our shop for the latest prices.
Briel 17 9200 Baasrode
0476/20.41.56
Onze troeven

Bel ons 0476/20.41.56

Bekijk de infovideo
over bouwdroger

Bouwdrogers: praktische tips

Bij een natuurlijke droging is het moeilijk in te schatten hoe lang het droogproces zal duren, ook met bouwdrogers is het bijna onmogelijk om de exacte droogtijd te bepalen. In vochtige periodes kan men algemeen gezien tot 4x sneller drogen met de inzet van de juiste bouwdrogers ten opzichte van natuurlijke droging. We geven je graag nog enkele verdere indicaties.

 

Bouwdrogers bij zand-cementchape

De eerste 4 cm van een chape droogt ongeveer 1 cm per week, bij een dikkere chape is een exacte berekening vereist. Let wel op wanneer je begint met de droging, want de eerste 7 dagen na het aanbrengen van de chape mag er niet gedroogd worden.

Ook met bouwdrogers is het bijna onmogelijk om de exacte droogtijd te bepalen.

Bouwdrogers bij anhydrietvloeivloeren

In tegensteling tot de klassieke zandcementchape kan je versneld drogen als je bouwdrogers en ventilatoren gaat zetten 48 uur nadat de anydrietvloeivloer geplaatst werd. Reken in dit geval op slechts twee à drie weken droogtijd. Let wel op: als je meer dan zeven dagen wacht na de plaatsing van de anydrietvloeivloer, dan zal deze veel meer tijd nodig hebben om te drogen. De droogtijd is dan vergelijkbaar met die van zandcementchape.

Andere ondergronden drogen met bouwdrogers

Ook stenen wandenstucwerk en kalkzandsteenblokken kunnen in 14 dagen gedroogd worden als ze niet verzadigd zijn van vocht. Om te weten of bouwmaterialen voldoende droog zijn om afgewerkt te worden, is diverse meetapparatuur beschikbaar. Lees hier meer tips over het huren van meetapparatuur.

 

Veiligheid bij bouwdrogers

Elk toestel dat ons magazijn verlaat heeft een volledig nazicht en een technische keuring gekregen. We werken enkel met degelijke professionele toestellen, dus er is geen enkel risico op brandgevaar of schade aan het gebouw. Je hoeft bovendien niet continu aanwezig te zijn bij de bouwdrogers. Het is voldoende als je om de twee of drie dagen langsgaat om te zien of alles nog goed werkt.

Specifieke tips bij bouwdrogers

Wil je nog meer tips over bouwdrogers? Je vindt op onze website een heleboel praktische tips omtrent de verschillende soorten bouwdrogers, de combinatie van bouwdrogers en elektrische kachels en de combinatie van bouwdrogers met ventilatoren.

Wil je nog meer tips over bouwdrogers?
Onze meest populaire keuzes:
Ontdek ons volledige assortiment
Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat Bouwdrogers ventilatoren meetapparatuur
 
Offerte
aanvragen