Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren
0476/20.41.56

Pleisterwerk drogen

Een mooie nieuwbouwwoning die kort na het pleisteren vol schimmel komt te staan is geen mooi plaatje. Door inzet van bouwdrogers wordt de algemene luchtvochtigheid naar beneden gehaald zodat schimmels geen kans maken. Wij leggen je kort uit hoe lang het duurt om je muren te drogen en waarom pleisterwerk drogen met bouwdrogers een goede keuze is.

Pleisterwerk drogen met bouwdrogers kan al vanaf 24 u na de plaatsing.

Pleisterwerk drogen: hoe lang duurt het?

Pleisterwerk drogen met bouwdrogers kan al vanaf 24 u na de plaatsing. Om dit weer mooi droog te maken, werk je best met bouwdrogers, ventilatoren en indien nodig bijverwarming. Bij Bouwdroger hoef je niet lang te wachten tot je muren droog zijn. Bij het gebruik van de juiste bouwdrogers droogt het stucwerk 1 cm per week. Aangezien het normaal gezien zo’n 2 cm dik is, is het pleisterwerk al op ongeveer twee weken droog. Let hier wel mee op, want in sommige woningen heeft het tijdens de constructie geregend in de snelbouwstenen, waardoor deze nog verzadigd zijn van vocht. 

In dat geval zal de droogtijd van het pleisterwerk eerder 4 weken in beslag nemen. Zonder bouwdrogers ben je natuurlijk afhankelijk van het weer en kan de droogtijd weken oplopen, waardoor je niet verder kan met de rest van je bouwproject.

 

Waarom pleisterwerk drogen met bouwdrogers?

Bouwdrogers zorgen ervoor dat je muren in een mum van tijd droog zijn! Pleisterwerk drogen gebeurt bij Bouwdroger.com in principe steeds met condensatiebouwdrogers, omdat deze zeer efficiënt werken vanaf 7°C. Bovendien zorgen ze voor een mooie droging zodat er geen barsten kunnen ontstaan door te snelle droging.

Pleisterwerk drogen met ventilatoren en bijverwarming

De bouwdrogers worden gecombineerd met ventilatoren zodat de droge lucht mooi verdeeld wordt over het pleisterwerk. Op deze manier krijgen we een mooie gelijkmatige droging. Bijkomende verwarming wordt enkel ingezet als de ruimtetemperatuur te laag is en de droogtijd van het stucwerk in het gedrang komt. De ideale droogtemperatuur is 20 à 25°C, dus als het kouder is dan 20°C, dan kan bijverwarming een oplossing bieden.

De bouwdrogers worden gecombineerd met ventilatoren zodat de droge lucht mooi verdeeld wordt over het pleisterwerk.
Is de ruimtetemperatuur onder de 7°C, dan is elektrische verwarming een echte noodzaak. Bij lage temperaturen zal het bouwvocht te traag verdampen, waardoor er minder water vrijkomt uit het pleisterwerk. Maar als we de ruimtetemperatuur kunnen optrekken, gaat het bouwvocht sneller verdampen omdat er meer water vrijkomt. Dit kan je vergelijken met een emmer ijs en een kom kokend water: bij zeer lage temperaturen zoals ijs zal er helemaal geen verdamping zijn, terwijl het vocht veel sneller verdampt bij hoge temperaturen zoals kokend water. Pleisterwerk drogen in de winter gebeurt vaak met extra verwarming, omdat warme lucht kan meer vocht verdragen dan koude lucht.
Pleisterwerk drogen in de winter gebeurt vaak met extra verwarming, omdat warme lucht kan meer vocht verdragen dan koude lucht.

Pleisterwerk drogen met Bouwdroger

Bij Bouwdroger kan je niet alleen bouwdrogers huren, maar ook ventilatoren en elektrische verwarming. Je kan deze producten zowel apart als in combinatie met elkaar huren. Heb je één van deze producten of een combinatie ervan nodig voor je bouwproject? Contacteer ons op het nummer 0476/20.41.56 of via het contactformulier. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte op voor jou. Wil je graag een gedetailleerde offerte en ben je in het bezit van een digitaal plan van je woning? Mail het dan naar Ruben@bouwdroger.com.

Jouw droogoplossing
op maat
Vraag nu een offerte aan!
Wil je een
bouwdroger huren?
Ontdek ons gamma in de huurgids!
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren bijverwarming Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren bijverwarming
Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren bijverwarming
 • De bouwdroger heeft zijn werk goed gedaan en we zijn zeer tevreden met de service!
  Bart Claesswinnen (Nieuwrode, Vlaams-Brabant)
 • Hartelijk dank voor het stipt naleven van de levering van de bouwdroger en de vriendelijke en duidelijke uitleg door Jelle (als ik me zijn naam goed herinner).
  Patricia Van Mollem (Denderleeuw, Oost-Vlaanderen)
 • Ik ben zeer tevreden over jullie leveringen, alsook over jullie toestellen. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zal ik het dan ook niet nalaten om uw firma aan te bevelen aan vrienden en kennissen.
  Axel Van Tendeloo (Vorselaar, Antwerpen)
 • We zijn 200% tevreden van uw bouwdroger DF800 dat we gebruikt hebben. Gechapt begin mei en 6 weken later mogen we kurk (ja, ja, kurk!) laten plaatsen!! Chapeau ook voor de stiptheid van de levering, en de efficiëntie van uw personeel.
  Danny en Katrien Darche-Bensch (Molenstede, Diest, Limburg)
 • Indien mogelijk, mogen jullie op maandag 27 augustus (liefst in de voormiddag!) de twee DF200's komen afhalen. Deze staan dan één maand bij ons. Het resultaat is zonder meer héél positief te noemen! We moesten dit al véél vroeger gedaan hebben ...!
  Björn Colpaert (Handzame, West-Vlaanderen)
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat Pleisterwerk drogen bouwdrogers Bouwdroger ventilatoren bijverwarming
 
Offerte
aanvragen