• Vandaag nog op de werf
  • Gratis levering en plaatsing
  • Gratis vochtmetingen
21 reviews
5/5
Bouwdroger.com
Visit our shop for the latest prices.
Briel 17 9200 Baasrode
0476/20.41.56
Onze troeven

Bel ons 0476/20.41.56

Bekijk de infovideo
over bouwdroger

Meetapparatuur huren

Ook bij het gebruik van bouwdrogers weet men niet altijd exact hoe lang het droogproces zal duren. Om te weten hoe droog je muur of chape al is, kan je gebruik maken van gespecialiseerde meetapparatuur. Bij Bouwdroger.com hebben wij hiervoor twee verschillende toestellen ter beschikking. We leggen je hier kort uit wat deze meetapparatuur doet.

Digitale vochtmeter als meetapparatuur

De digitale vochtmeter T650 is een professionele capacitieve vochtmeter die tot 4 cm diep in het materiaal kan meten. Deze meetapparatuur werkt volgens het digitale principe en kent geen problemen met het verlopen van meetresultaten zoals bij analoge toestellen. Met dit toestel heb je in tegenstelling tot de calcium carbide meetapparatuur in enkele seconden een zeer nauwkeurig meetresultaat. Je kan deze vochtmeter aan €3/dag huren. Wie het toestel samen met een Bronze, Silver of Gold pakket huurt, krijgt bovendien een mooie korting op de dagprijs.

Om te weten hoe droog je muur of chape al is, kan je gebruik maken van gespecialiseerde meetapparatuur.
De calcium carbide meetkoffer is aangewezen wanneer er discussie is met de aannemer of parketlegger.

Calcium carbide meetapparatuur

De calcium carbide meetkoffer is aangewezen wanneer er discussie is met de aannemer of parketlegger. Het is bovendien de enige meetapparatuur die juridisch aanvaard wordt, daarom gebruikt men de meetkoffer ook vaak voor gerechtelijke expertise. Het is een klassieke, maar betrouwbare meetmethode voor de bepaling van absolute vochtigheid in vloeren. Alle benodigdheden hiervoor zitten samen in een metalen koffer.

Welke meetapparatuur gebruiken?

Hoe weet je nu welke meetapparatuur je moet huren? Dat hangt natuurlijk af van de situatie. De T650 kan erg snel op verschillende plaatsen een vochtmeting uitvoeren. Het is een ijzeren balletje dat je loodrecht tegen de muur of chape houdt, waarna je meteen de digitale meetresultaten kan zien. De CCM daarentegen is tijdrovend omdat je enkele stappen moet doorlopen:

 

Stap 1: Neem de beitel en de hamer en hak zo’n 4 cm diep in de chape zodat je losse brokjes chape krijgt. Breek ze in het loden schaaltje met de hamer tot je poeder en kleine steentjes verkrijgt.

 

Stap 2: Neem 20 gram van de chape op het weegschaaltje. Het potje weegt zelf ongeveer 8 gram, zoveel moet je er dus vanaf afhouden. Je hebt van de chape zelf dus 20 gram netto nodig.

 

Stap 3: Doe 20 gram chape in de koker, gooi er de kogellagers en één calcium carbide ampul in. Dit is het glazen buisje. Span de meter erop vast zodat hij hermetisch afgesloten is.

 

Stap 4: Schudt één minuut zodat de kogellagers het buisje breken. Nu ontstaat er een chemische reactie die leidt tot een waarde die je op de meter kan aflezen. Maximum 1.9 % toegelaten, afhankelijk van het type chape.

 

Zoals hierboven al vermeld is het echter de enige meetmethode die het gerecht goedkeurt. Een combinatie van de twee is ook mogelijk, dit wordt vaak gedaan bij parketleggers. Ze doen dan eerst een snelle meting met de T650 om te meten hoe droog de chape al is en als deze waarden goed zitten, kan er daarna een finale meting gedaan worden met de calcium carbide meter. Op deze manier kan men veel tijd besparen.

 

Meetapparatuur huren bij Bouwdroger.com

Wil je graag meetapparatuur huren bij ons of heb je nog vragen? Contacteer ons dan op het nummer 0476/20.41.56 of via het contactformulier.


Onze meest populaire keuzes:
Ontdek ons volledige assortiment
Meetapparatuur Meetapparatuur huren vochtmeter bouwdroger Digitale vochtmeter
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat Meetapparatuur Meetapparatuur huren vochtmeter bouwdroger Digitale vochtmeter
 
Offerte
aanvragen