• Vandaag nog op de werf
  • Gratis levering en plaatsing
  • Gratis vochtmetingen
21 reviews
5/5
Bouwdroger.com
Visit our shop for the latest prices.
Briel 17 9200 Baasrode
0476/20.41.56
Onze troeven

Bel ons 0476/20.41.56

Bekijk de infovideo
over bouwdroger

Chape drogen

Niemand wil een nieuwbouwwoning die na het plaatsen van chape vol schimmel komt te staan. Door de inzet van bouwdrogers wordt de algemene luchtvochtigheid naar beneden gehaald zodat schimmels geen kans maken. Wil jij weten hoe lang het duurt om je muren te drogen en waarom chape drogen met bouwdrogers een goede keuze is? We leggen het je hier kort uit.

 

Chape drogen: hoe lang duurt het?

Wij adviseren steeds om de chape 5 tot 7 kalenderdagen natuurlijk te laten uitharden. Nadien kan je perfect starten met bouwdroging zonder risico op scheurvorming. Om de chape weer mooi droog te maken, werk je best met bouwdrogers, ventilatoren en eventueel bijverwarming. In principe zullen wij bij Bouwdroger.com voor droging van chape steeds condensatiedrogers inzetten. Hoe lang deze bouwdrogers moeten blijven staan, is afhankelijk van de dikte van de chape en het materiaal waarmee de chape afgewerkt is. Keramische vloertegels kunnen bijvoorbeeld na twee weken bouwdroging al geplaatst worden. Parketepoxy- of gietvloeren moeten daarentegen erg droog zijn voordat ze geplaatst kunnen worden. Linoleum mag zelfs pas na vier tot acht weken geplaatst worden, omdat er slechts 2% bouwvocht mag overblijven in de chape.

 

Waarom chape drogen met bouwdrogers?

Bouwdrogers zorgen ervoor dat je muren in een mum van tijd droog zijn! Dit komt omdat wij een ideaal droogklimaat creëren voor een optimale bouwdroging. Chape drogen gebeurt bij Bouwdroger.com in principe steeds met condensatiebouwdrogers Deze werken zeer efficiënt vanaf 7C°, en zullen zorgen voor een mooi resultaat zodat barsten door te snelle droging onmogelijk zijn.

Waarom chape drogen met bouwdrogers?

Chape drogen met ventilatoren en bijverwarming

Dit gaan we combineren met ventilatoren zodat de droge lucht mooi verdeeld wordt in de verschillende ruimtes, en we een mooie gelijkmatige droging gaan verkrijgen. Verwarming wordt enkel ingezet als de ruimtetemperatuur te laag is en de droogtijd van de chape in het gedrang komt. De ideale droogtemperatuur is 20 à 25°C, bij lagere temperaturen kan bijverwarming dus een oplossing bieden. Is de ruimtetemperatuur onder de 7°C, dan is extra elektrische verwarming een must. Bij lage temperaturen verdampt het bouwvocht te traag, waardoor de chape minder water vrijgeeft. Maar als we de ruimtetemperatuur optrekken, gaat het bouwvocht sneller verdampen omdat er meer water vrijkomt.

Dit kan je vergelijken met een emmer ijs en een kom kokend water: bij zeer lage temperaturen zoals ijs zal er helemaal geen verdamping zijn, terwijl het vocht veel sneller verdampt bij hoge temperaturen zoals kokend water. Chape drogen in de winter gebeurt vaak met extra verwarming, omdat warme lucht meer vocht kan verdragen dan koude lucht.

 

Chape drogen met Bouwdroger

Bij Bouwdroger kan je niet alleen een bouwdroger huren, maar ook ventilatoren en elektrische verwarming. Je kan deze producten zowel apart als in combinatie met elkaar huren. Wil je chape drogen met één van deze producten of een combinatie ervan? Contacteer ons op het nummer 0476/20.41.56 of via het contactformulier. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte op voor jou. Wil je graag een gedetailleerde offerte en ben je in het bezit van een digitaal plan van je woning? Mail het dan naar Ruben@bouwdroger.com.

Onze meest populaire keuzes:
Ontdek ons volledige assortiment
Chape drogen bouwdrogers bouwdroger huren bouwdroger ventilatoren
CONTACT
Vragen? Neem contact op!

Adres magazijn
Briel 17
9200 Baasrode

Maatschappelijke zetel
Houtenmolenstraat 69B
B-9255 Buggenhout

0476/20.41.56
info@bouwdroger.com

Heb je vragen? Stel ze via onze live chat Chape drogen bouwdrogers bouwdroger huren bouwdroger ventilatoren
 
Offerte
aanvragen